CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

15 Μαρ 2008

Κριτικές...3

Prison break

Μία από τις πιο διαδεδομένες και πιο πετυχημένες σειρές παγκοσμίως, μαζί με το lost, φυσικά. (Δε μετράω το Heroes, γιατί, ενώ είναι εξίζου διαδεδομένο, δεν είναι το ίδιο καλό). Μέχρι στιγμής έχουν μεταδοθεί 2 σεζόν των 22 45λεπτων επεισοδίων, καθένα από αυτά με εξαντλητική δράση και πολλές ανατροπές στο σενάριο.

Το θέμα ίσως να είναι γνωστό. Στον πρώτο κύκλο, μία ομάδα φυλακισμένων καταστρώνει σχέδιο απόδρασης. Στον δεύτερο κύκλο δεν μπορώ να πω τι γίνεται, γιατί θα δώσω το τέλος του 1ου, αν το κάνω.

Η σειρά είναι καλή, γιατί έχει έντονη δράση, κυνηγητό, πιστολίδι, ξύλο κ.λπ. Επίσης, έχει ένα τεράστιο σενάριο, ένα story line που δεν τελειώνει με τίποτα και ξεδιπλώνει συνέχεια καινούρια στοιχεία, ολοκαίνουριους χαρακτήρες και πολλούς, μα πάρα πολλούς κακούς (villains) με ιεραρχία…

Την είχα ευχαριστηθεί 2 χρόνια τώρα, την έβλεπα με αγωνία και χαρά μαζί. Οι πρωταγωνιστές (οι φυλακισμένοι) δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί και ο καθένας έχει τους λόγους του για ό,τι κάνει. Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές (FBI, κυβερνητικοί πράκτορες, φύλακες φυλακών κ.λπ.) επίσης δεν είναι ακριβώς καλοί ή ακριβώς κακοί. Όλοι έχουν κάπου να δώσουν λόγο και δε άγονται μόνο από τα προσωπικά τους συμφέροντα ή από τις επιθυμίες τους.

Είδα όλα τα επεισόδια που έχουν μεταδοθεί μέχρι τώρα στην αμερικανική τηλεόραση. Το τελευταίο επεισόδιο (το 22 της 2ης σεζόν) μεταδόθηκε τον Απρίλιο του 2007. Το επόμενο επεισόδιο προβλήθηκε χτες, 17 Σεπτεμβρίου 2007. Έχω αποφασίσει ότι δε θα συνεχίσω να βλέπω τη σειρά, γιατί φοβάμαι ότι απλά οι σεναριογράφοι το τραβάνε από τα μαλλιά. Δε φοβάμαι ότι θα κάνει κοιλιά, αλλά μάλλον δεν αγαπάω αυτή τη σειρά τόσο…

Ο λόγος είναι ότι το τελευταίο επεισόδιο της 2ης σεζόν θα μπορούσε πολύ εύκολα και ικανοποιητικά να είναι το τελευταίο επεισόδιο για πάντα. Η θεματική κλείνει εκεί και κακώς συνεχίζει με νέο κύκλο επεισοδίων. Το σενάριο θα μπορούσε να φτάσει σε ένα τέλος, αλλά αντί για αυτό, κάνει μια στροφή και ξεκινάει από το 0!

Σίγουρα αξίζει σαν σειρά. Έχει κάνει παντού θραύση! Το σενάριο είναι (μέχρι στιγμής) επινοητικό, η σκηνοθεσία έντονη και η δράση καταιγιστική. Η ηθοποιία είναι μάλλον μέτρια, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει σε show τέτοιου τύπου.

Το Prison Break το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπάνε σειρές με δράση, περιπετεια, αγωνία, μυστήριο και δολοπλοκίες.


Info: cinematv.wordpress